A. Ersin Arslan Davası Karar Duruşması

Görevi esnasında katledilen meslektaşımız Av. Ersin Arslan’ın katilinin yargılandığı davada karar çıktı. Karar duruşmasına Baromuz Başkanı Av. Sedat Tekneci, Başkan Yardımcımız Av. Egemen Gürcün, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zümrüt Canku Arslan, Avukat Hakları Komisyonu üyeleri Av. Selamet Özcirit ve Av. Erol Eraslan katıldı. Mahkeme, sanığın kamu görevlisini görevinden dolayı kasden öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkemece sanık hakkında iyi hal veya haksız tahrik indirimi uygulanmadan mükerrirlere özgü infaz rejimine bağlı olarak cezanın infazına karar verildi. Bu yönüyle verilen karar,  meslektaşımızın ailesinin ve camiamızın üzüntüsünü bir nebze de olsa hafifletmesi ve avukata karşı işlenen suçlarda caydırıcı olması bakımından önemlidir. Olayın olduğu ilk günden bugüne süreci birlikte takip ettiğimiz tüm Barolara özellikle İstanbul ve Kocaeli Barosu ile tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.