CMK ÖDEME İŞLEMLERİ

2019 HAZİRAN AYINDAN İTİBAREN CMK EVRAKLARI  HER AYIN 1 - 5'İ  (5'İ TATİL İSE TAKİP EDEN İLK İŞ GÜNÜ) ARASINDA KABUL EDİLECEKTİR. TESLİM GÜNÜNDEN SONRA GETİRİLEN EVRAKLAR BİR SONRAKİ AY İŞLEME ALINACAKTIR.

CMK EVRAKLARININ HAZIRLANARAK MERKEZ, MALKARA, MURATLI, HAYRABOLU, ŞARKÖY İLÇELERİNDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZ BARO KALEMİNE, ÇERKEZKÖY, SARAY İLÇELERİNDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZ ÇERKEZKÖY ADLİ YARDIM BÜROSUNA, ÇORLU VE M.EREĞLİSİ İLÇELERİNDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZ ÇORLU ADLİ YARDIM BÜROSUNA TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

Önemli Duyuru

-CMK görevlerinde DEŞİĞİK İŞ SAYILI YAKALAMA DOSYALARI ve TALİMAT DOSYALARI ödemeleri ESAS DOSYANIN BULUNDUGU YER SAVCILIĞINDAN ÖDENECEKTİR. Bundan dolayı makbuzların esas dosyanın bulunduğu yer savcılığına (vergi dairesi ve numarası yazılarak) , mahkeme adı ve esas dosya numarası da  belirtilerek tanzim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ödeme işlemi gerçekleşmeyeceğinden önemle duyurulur.

-Göreve başka avukat yetki belgesi ile gitmişse yetki veren avukat, YETKİ BELGESİ EKLENMESİ gerekmektedir.

- Sigortalı olarak çalışan avukatlarımız için MUVAFAKATNAME eklenmesi gerekmektedir.

- Kolluk birimlerinde alınan ifadelerde Savcılıktan verilen "Hazırlık Numarası" bildirilmesi gerekmektedir. (Hazırlık numarasına Savcılık Hazırlık Bürosundan ilgili şahısın TC.Kimlik Numarası ile sorgulama yapılarak ulaşılabilir.)

Muvafakatname Örneği İçin Tıklayınız....

CMK EVRAKLARININ TESLİMİ İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

CMK evraklarının Başkanlığımıza teslim edilme süresinde yaşanan gecikmeler, evraklardaki eksiklikler nedeniyle personelimiz teslim edilen evrakları kontrol süresi uzamakta ve evrakların Cumhuriyet Savcılıklarına tesliminde bazı sorunlar yaşanmaktadır.

Bu nedenlerle;
CMK Evraklarının teslimi aşamasında dikkat edilmesi gerek hususlar aşağıda belirtilmiştir. Meslektaşlarımızın bu hususlara dikkat etmeleri, eksik teslim edilen evraklar için işlem yapılmayacağı önemler duyurulur.

1. Mahkeme duruşma tutanakları, ifade tutanakları ıslak imzalı değil ise ilgili makama aslı gibidir kaşesi vurdurulacaktır.

2. Tüm soruşturma ve kovuşturma görevlerinde  görevlendirme yazısı eklenmesi gerekmektedir.

3. Tekirdağ Merkezde ve Çerkezköy İlçesinde görevli meslektaşlarımız evraklarını ve makbuzlarını fotokopi ile 1 adet, Çorlu İlçesinde görevli meslektaşlarımız evraklarını ve makbuzlarını 2 adet çoğaltacaktırlar. Asıl evraklar ve asıl makbuzlar ayrı, fotokopi evraklarla fotokopi makbuzlar ayrı dosyalanarak teslim edilecektir. (Duruşma veya ifade tutanakları çok sayfadan ibaretse ilk ve son sayfaların fotokopilerinin çektirilmesi yeterlidir)

4. Evrakların teslimi için belirtilen tarih içinde evraklar baro kalemine ulaştırılacaktır. (İlçelerde görev yapan meslektaşlarımızın belirtilen tarihin son günü baro odasındaki görevlilere teslim ettikleri evraklar baro kalemine geç ulaşmaktadır. Bu husus göz önünde bulundurulmalıdır)

5. Her iş için ayrı ayrı makbuz kesilecek, aynı dosyada ki birden fazla kişi için bir makbuz kesilmeyecektir. SGK'lı çalışan Avukatlar yanında çalıştığı Avukatın serbest meslek makbuzunu tanzim edecek olup, makbuzunu tanzim ettiği avukattan SGK'lı olarak yanında çalıştığını gösterir bir belge alarak evrakların ekinde sunması gerekmektedir.

6. İşin yapıldığı tarihteki tarifeye göre makbuzlar tanzim edilecektir.

7. Soruşturma evresinde 1 kişinin aynı suçtan farklı birimlerde (Karakol, Savcılık, Sorgu Hakimliği) alınan ifadeleri için ayrı ayrı ödeme alınamaz. Bu tür işler için tek ücret ödenir.

8. Teslim edilen evrakların sayısını, TC kimlik numarasını, banka ismini ve banka IBAN numarasını gösteren bir üst yazı hazırlanarak evraklarla teslim edilecektir.

9. Kesilen makbuzlar işin yapıldığı ilçe Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben kesilecektir.  (Bu konuda karşılaşılan yanlışlıklar şunlardır "makbuzların sanık ismine kesilmesi, ifade alınan jandarma veya karakol ismine kesilmesi ve görev yapılan mahkeme ismine kesilmesidir.")
  10. Talimat ve değişik iş sayılı yakalama dosyalarının  makbuzları esas mahkemesinin bulunduğu yer cumhuriyet başsavcılığı adına, mahkeme adı ve esas numarası belirtilerek düzenlenecektir.
  11. Kolluk birimlerinde alınan ifadelerde Savcılıktan verilen "Hazırlık Numarası" bildirilmesi gerekmektedir. (Hazırlık numarasına Savcılık Hazırlık Bürosundan ilgili şahısın TC.Kimlik Numarası ile sorgulama yapılarak ulaşılabilir.)

TEKİRDAĞ BAROSU BAŞKANLIĞI

CMK TARİFELERİ