Başkanımız Av. Erhan SEZER'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Tekirdağ Yeni Haber Gazetesi

Değerli Basın Mensupları;

Gazetecilik mesleği temelinde doğruluk,güvenilirlik,fedakarlık barındıran, en önemli  görevi toplumu bilgilendirmek olan bir meslektir.
Meslek ilkeleri ile çalışan,bağımsız ve güçlü bir basın demokrasi için büyük bir önem taşır.
Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir. Gazeteciler özgürce haber elde edebilmeli, bu haberi baskı ve engelleme görmeden halka ulaştırabilmelidir. Gazeteciler bilgilendirme maksadı ile yaptıkları haber sebebiyle gözaltı, tutuklama gibi durumlara maruz kalmamalı, yargılanmamalı, baskı görmemeli, hedef gösterilmemelidir.
Gazetecilerin baskı görmeden, özgürce çalışabildiği,halkın haber alma ve bilgilenme hakkı için görev yapabildiği,susturulmaya çalışılmadığı, hedef gösterilmediği, sorunlarının giderilebildiği bir ortamın oluşması umuduyla, tüm emekçi basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarız.

Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu adına
Av.Erhan Sezer