Mustafa Kemal Atatürk

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

MADDE 1-Bu yönerge; TBB Meslek Kuralları ve Avukatlık Kanunu gereği avukatın 3 ay içerisinde büro edinme zorunluluğu olduğu, ekonomik zorluklar nedeniyle bir kısım meslektaşın büro edinemediği ve ev adresini büro adresi olarak gösterdiği, yine yasal zorunluluk gereği aciz haline düşen avukatın levhadan silinmek gibi bir yaptırım ile karşı karşıya kalabileceği hususları esas alınarak, Tekirdağ Barosu olarak CMK Uygulamalarını geliştirmek ve kalitesini artırmak başta olmak üzere; mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın yanında olmak, mesleki gelişimlerini yakından takip etmek ve mesleki gelişim sürecinin içinde bulunmak, mesleğe dair sürekli dile getirilen umutsuzluk anlayışını değiştirmek amacıyla öncelikli olarak mesleğe yeni başlayan 0-5 yıl mesleki kıdeme sahip genç avukatlar ile ihtiyaç sahibi genç ofisin bulunduğu ilçe sınırlarının bulunduğu avukatlar için büro tahsis edilmesi amacıyla geçici olarak oluşturulmuştur

Bu yönerge, öncelikli olarak kıdemi 0-5 yıl olan avukatlar ve ihtiyaç sahibi avukatlar için temin edilecek, mesleği icra edebilecekleri Genç Ofisin niteliği, işleyişi, ofis personelinin yükümlülükleri, taşınmaz eklenti ve demirbaşların bilgileri ile ofisin işleyiş esaslarını kapsamaktadır.

Dayanak

MADDE 2-Bu yönerge; Avukatlık Kanunu hükümleri ve TBB meslek kurallarına uygun olarak Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulunca hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3-

1. Genç Ofis; Yönerge kapsamındaki avukatlara tahsis edilecek avukatlık bürosunu ifade eder.
  2. Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeli;Ofisin işleyişini yönetecek olan baro personelini ifade eder. Baro Başkanlık Divanı istediği personelini sürekli veya belirleyeceği şekilde Genç Ofis için görevlendirebilir,
  3. Kullanıcı; 0-5 yıl mesleki kıdeme sahip, ev adresini büro adresi olarak göstermek durumunda kalan Tekirdağ Barosu mensubu olan avukatlar olarak tanımlanmıştır.
  4. Ortak Giderler;Ofisin ortak ihtiyaçları için yapılan ve ilgili maddede belirtilmiş giderleri ifade eder.
  5. Yönerge; Genç Ofis İç Yönergesi’ni ifade eder.

Yetki

MADDE 4-Genç Ofis için taşınmazın tahsisi Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu’na aittir. Tekirdağ Barosu bu yetkisini Tekirdağ ili sınırları içerisinde ilçeleri de kapsayacak şekilde kullanır.

İKİNCİ BÖLÜM

Ofis ve Kullanıcılar İle İlgili Hususlar

Avukatlara Tahsis Edilecek Genç Ofisinin Tanımı, İşlevi ve Kullanıcıların Belirlenme Usulü

MADDE 5-Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu kararı ile kullandırılan mecur, avukatlık mesleğinin ifa edilmesi için yönergenin 3. Maddesinin c bendinde yer alan kullanıcı avukatlara tahsis edilecektir.

Genç Ofis hizmete başladıktan sonra ilgili ofisi kullanmak isteyen avukat başvuruda bulunacak, alınan başvurular Tekirdağ Barosu Başkanlık Divanı tarafından karara bağlanacaktır. Karar; Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeli’ne iletilerek; kullanım zamanı ilgili gerekli bildirim yazılı ( Mail, whatsapp, Sms ve bunun gibi) olarak avukata yapılacaktır.

Genç Ofiste Bulunabilecek Kişiler

MADDE 6-Genç Ofis; Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeli ve ofisi kullanacak avukatlardan oluşur.

Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeli, ofisin düzenini, işleyişini, kullandırma saatlerinin kontrolünü, başlangıç ve bitiş saatleri ile iptal olan kullanımların bildirilmesini, demirbaşların kontrollerini sağlar.

Ofiste Bulunacak Eşyalar

MADDE 7- Genç Ofis ve CMK Uygulama Merkezi; Tekirdağ Barosu tarafından tefriş edilmiştir.

Ortak Giderler

MADDE 8- Ortak giderler: Genç ofisin tüm (elektrik, su, internet, demirbaş, vb gibi) giderleri Tekirdağ Barosu tarafından karşılanacaktır. Kullanıcının kullanım başına 10 sayfaya kadar kağıt kullanımı ücretsiz, 10 sayfa üstündeki kullanımı ise ücretli olacaktır. Ödemeler görüşme sonunda ofis sorumlusuna yapılacaktır.

Ofisin Çalışma Yöntemi

MADDE 9- Ofisin çalışma saatleri hafta içi 09.00-17.30’dir.

Genç Ofis 1 Bekleme bölümü ve 3 avukat-müvekkil görüşme bölümlerinden oluşmaktadır. Genç ofis, önceden planlanan randevulara göre kullanılacaktır. Görüşmelerin gereksiz uzatılmaması ve randevuların ihtiyaç duyulan odanın büyüklüğüne göre programlanması konusunda ofis personeli ve kullanıcı özen göstermekle yükümlüdür.

Ofiste servisler self servis yöntemiyle yapılacaktır. Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeli müsait olması halinde, sadece görüşme odalarında avukatların müvekkilleriyle görüşmeleri sırasında gerekecek çay-kahve servisini yapacaktır. Çay ve kahve ücretsizdir.Çay ve kahve dışındaki diğer kullanımlar ile fotokopi-çıktılara ilişkin ücretlendirme, adliyelerdeki baro odalarındaki genel ücretlendirmeleri ile aynı fiyattır. Ödemeler görüşme sonunda Genç Ofis Sorumlusu Baro Personeline yapılacaktır.

Ofiste yemek yenilmeyecektir.

Kullanıcı avukat, kullanım hakkını başka bir avukata devredemez.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Diğer Hususlar

Yaptırımlar

MADDE 10-Genç Ofiste kullanıcı olan tüm avukatlar, birbirine saygı ve mesleki dayanışmanın gerektirdiği özeni göstermekle yükümlüdürler. Genç Ofise güvenliği tehdit edecek kesici, delici veya ateşli silah getirmek veya bulundurmak yasaktır. Ofise keyif verici madde veya alkol getirmek, kullanmak veya bulundurmak yasaktır. Genç ofisin hiçbir biriminde sigara içilemez. Genç Ofisi kullanacak avukatlar kişisel bilgisayar, laptop veya yazıcı dışında, odanın kullanımını engelleyecek ve bozacak başkaca elektrikli eşya getiremez.

Ofis içerisinde huzuru ve ofisin işleyişini bozacak davranış gösteren kullanıcının, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu tarafından savunması alındıktan sonra değerlendirme yapılarak Genç Ofisi bir daha faydalanmamasına ilişkin karar verilebilir. Bu davranışlardan Avukatlık Kanunu veya TBB Meslek Kurallarına aykırılık olduğu anlaşılırsa baro tarafından resen soruşturma açılır.

Ofisteki Belgeler ve İç Yönergede Öngörülmemiş Durumlar

MADDE 11-İç Yönergede öngörülmemiş bir durumla karşılaşılması durumunda Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu tarafından verilecek karar doğrultusunda işlem yapılır.

Yürütme Maddesi

MADDE 12-Bu yönergenin hükümleri TekirdağBarosu Başkanlığı tarafından yürütülür.

İlan ve Değişikler

MADDE 13-Bu yönerge TekirdağBarosu Yönetim Kurulu tarafından yürürlüğe konulur ve ilan edilir. Yönergede yapılacak değişiklikler de aynı usule tabiidir.

Yürürlük

MADDE 14- Bu yönerge Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu’nun 16.06.2022 tarihli toplantısında kabul edilmiş olup aynı tarihte yürürlüğe girmiştir.