Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli Barosu Başkanları, Silivri Cezaevi ve Çorlu Karatepe Cezaevi’nde ziyaretlerde bulundu.
Baro başkanları ilk olarak Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Fatih Altaylı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmelerde, hukuk devleti, ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının önemi bir kez daha vurgulandı.
Heyet, daha sonra Çorlu Karatepe Cezaevi’ne geçerek burada hukuksuz bir şekilde tutuklanan Av. Mehmet Pehlivan ile görüştü. Baro başkanları, meslektaşlarına dayanışma mesajı verirken, avukatlık mesleğinin kriminalize edilmesine karşı olduklarını belirtti.
Baro başkanları yaptıkları ortak açıklamada “Hukukun üstünlüğü ve savunmanın bağımsızlığı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Açıklamada ayrıca tutuksuz yargılama ilkesine riayet edilmesi, iddianamelerin hızlı bir şekilde hazırlanması ve adil yargılanma hakkına yönelik ihlallerin önlenmesi çağrısında bulunuldu.
Ziyaretlere Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Ardahan Dikme, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç ve Kırklareli Barosu Başkanı Av. Mümün Neşetoğlu katıldı.