Mustafa Kemal Atatürk

SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA İLİŞKİN YASA TEKLİFİ ÇALIŞMALARI VE FİLİSTİN’DEKİ KATLİAMA İLİŞKİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.

Tekirdağ Barosu, Tekirdağ Kent Konseyi, sendikalar, dernekler, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı basın açıklaması Hasan Ali Yücel Meydanında gerçekleşti.Basın açıklamasında sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasa teklifi çalışmaları ve Filistin’deki katliama ilişkin Tekirdağ halkı tek ses oldu.
Basın açılamasında konuşan Baro Başkanımız Av. Egemen Gürcün Tekirdağ Barosu olarak yaşam hakkının savunucusu olmaya devam edeceğimizi vurguladı.

Konuşmasında “Türkiye’de ne yazık ki yargı pratiği ve yasa yapma pratiği, halkı dışlamaktadır” diyen Başkanımız, “Fikirlerimizin, sesli bir şekilde demokratik hak kullanımı çerçevesinde burada toplanılarak ifade edilmesini ben çok kıymetli buluyorum. Burada bulunan Tekirdağ halkını duyarlılığından ötürü kutluyorum. Tekirdağ Barosu’nun her zaman yaşam hakkının savunucusu olduğunu söylemiştik. Biz bu uğurda gereken mücadeleyi emin olun yapıyoruz. Tekirdağ Barosu, İsrailli yöneticilerin Türkiye’de yargılanması için şikayetçi olan birkaç barodan biridir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında Hayvan Hakları Komisyonu ile İnsan Hakları Komisyonu üyesi meslektaşlarımız da hazır bulundu.