Hayvan Hakları Kanunundaki Değişiklik Hakkında Çorlu’da Yürüyüş Düzenlendi

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Hayvan Hakları Kanununda değişiklik yasa teklifine karşı 28/07/2024 tarihinde Çorlu’da eylem düzenledi. Eyleme Baro Başkanımız Av. Egemen Gürcün, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hilal Dündar Kaya, Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Fırat Eren Canpolat, meslektaşlarımız ve Doğa ve Hayvan Severler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Saat 19.30’da Çorlu Kitap Kafe önünde başlayan yürüyüş Atatürk Meydanı’nda sona erdi. Eylemin ardından Tekirdağ Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hilal Dündar Kaya basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında, “Bugün burada sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifine yaşamdan yana olan vatandaşlar olarak hayır demek ve sesimizi bu konuyu görüşen meclise duyurmak üzere toplandık. Bizler bu yasayı kabul etmiyoruz. Yasa tasarısı, yasama tekniğine aykırı olarak bir ay gibi bir sürede bilimsel, hukuki ve etik incelemelere alınmadan aceleye getirildi. Küçük bir kesimin yoğun, gerçeğe aykırı ve saptırılmış haberler ile başlattığı, hiçbir değeri korumayan talepler ile yaşam hakkını yok sayan yasa yapma anlayışının karşısındayız. Katliam yasasına hayır diyoruz. Bu nedenle, yasa meclis genel kurulunda sayısal üstünlükle geçse dahi norm denetimi yoluyla hukuki süreç tüm yaşam hakkı savunucuları tarafından takip edilecektir. Yaşam hakkına yönelik saldırı söylemleri, hayvanlara yönelik şiddeti meşrulaştırmakta ve topluma yanlış bir mesaj vermektedir. Güçsüz olanı yok etmek çözüm değildir. Bu nedenle biz de kendi ilimizde bizi temsil eden meclisimize sesleniyoruz: Biz yaşam hakkını hiçe sayan bu katliam yasasına hayır diyoruz.” dedi.