Mustafa Kemal Atatürk

Tekirdağ Barosu ve TBB Ortaklığıyla Meslek İçi Eğitim Semineri Düzenlendi

Tekirdağ Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yapay Zeka - Hukuk Teknolojileri - UYAP" konulu meslek içi eğitim semineri, Çorlu Adliyesi’nde düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün yaptı. Gürcün, bu tür eğitimlerin hukuk alanında dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde avukatlar için önemine dikkat çekerek, Yapay Zeka (AI) ve hukuk teknolojilerinin, yargı süreçlerini daha verimli hale getirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca UYAP sisteminin daha etkin kullanımı için düzenlenen bu tür seminerlerin, avukatların mesleki gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Seminerde, uzman eğitmen Av. Resul Göksoy, katılımcılara yapay zeka uygulamalarının hukuk dünyasındaki etkilerini, hukuk teknolojilerinin geleceğini ve UYAP sistemindeki yenilikleri detaylı bir şekilde anlattı. Meslektaşların ilgi gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.